NO.
|
SEMPAMA
|
RETI SEMPAMA
|
1
|
abis
akal
|
Nadai
chara agi ngereja tauka mutarka sesebengkah pekara
|
2
|
abis
ati
|
Tekenyit
/ kesal
|
3
|
abis
tulang
|
Nadai
pengering agi
|
4
|
agi
bau lia
|
Agi
mit
|
5
|
amu
mata
|
Semua
deka diempa magang
|
6
|
angkut
semut
|
Mindahka
utai ngena chara mimit-mimit
|
7
|
asi
udah nyadi bubur
|
Pekara
ke udah nyadi enda ulih dipulaika baru
|
8
|
ati
ari
|
Mensia
ke enda entap penemu
|
9
|
baka
amau di puchuk tuga
|
Pendiau
ke enda entap
|
10
|
baka
batu tungku
|
Mensia
ke nelap
|
11
|
baka
chabi padi
|
Saiz
tubuh mit tang tan ngereja pengawa
|
12
|
baka
ke betumbak umpan
|
Bekayuh
ngena chara penapat inat
|
13
|
baka
ketup lelabi mati
|
Enda
ngelengkaka pengawa ngapa
|
14
|
baka
tubu sulur rebung, baka paku betampung gelung
|
Seruran
nampung pengawa orang ke dulu
|
15
|
baka
ukui enggau mayau
|
Enda
tau betemu / belaya belama
|
16
|
bediri
sama tinggi, duduk sama baruh
|
Tikas
pendiau sama enggau orang bukai
|
17
|
bekikis
bulu betis, bebuai bulu gundai
|
Bebendar
ngereja pengawa kena ngulihka sesebengkah pekara
|
18
|
belah
rutan
|
Seri
/ medu
|
19
|
bengkak
jari
|
Penti
ke bini ngandung
|
20
|
bentut
tulang
|
Enggai
ngereja pengawa
|
21
|
bepaut
pending
|
Nunjuka
gaya pemendar ngema utai
|
22
|
betubuh
bisi
|
Ngandung
|
23
|
dilah
enda betulang
|
Mansutka
jaku sebarang
|
24
|
dulu
ngetup garam
|
Dulu
ada
|
25
|
iya
ga gemu, iya ga betelu
|
Udah
ga bisimajak nambah ga pengaya
|
26
|
jaku
ngelambung langit
|
Sumbung
/ bejaku besai
|
27
|
jera
apai jera indai
|
Nasal
|
28
|
lempung
sama nanggung, berat sama ngangkat
|
Ngereja
pengawa besaup
|
29
|
main
ular
|
Ngular
ngereja pengawa
|
30
|
matahka
lengan
|
Makai
|
31
|
mimit-mimit,
lama-lama nyadi bukit
|
Ditaruh
mimit ujung-ujung nyadi mayuh
|
32
|
munyi
burung ke makai buah kara
|
Rami
/ richah
|
33
|
nibarka
jala enda betating
|
Bejaku
enda berunding dulu
|
34
|
rapas
penyuluk
|
Asi
agi bisi tang lauk nadai agi / nadai agi belanja
|
35
|
sama
penepan, sama menalan
|
Sama
endur
|
Dibali ari : Bup Teks Bahasa Iban Pom 1
No comments:
Post a Comment