Mela Pemakai

Cara Buat Pekasam Daging Homemade Yang Sedap. - RASA

Jaku Penerang Bekait Enggau Mela Pemakai Asal Enggau Pemakai Moden

Selamat pagi semua. Aku deka ngelansa pengawa ngasam ikan ari chara asal enggau chara ngena teknologi moden awakka pemakai nya tan lalu ulih diguna dalam timpuh ke panjai. Proses keterubah ngasam ikan iya nya mela. Ikan ke menyana dipilih, ditisik, diperuti lalu diperesi. Udah nya isi ikan mesti dituska dikena muai ai. Nangkanka nya, ikan dipudu sereta digerami ngena garam umbas iya pemasin. Ba orang ke bepeneleba sekilo ikan digerami ngena tiga sudu garam. Udah nya ngulai ikan ngena segempung daun kepayang ti udah dipiris awakka kasam ikan tan. Kanuk getah tau mega kena ngulai awakka iya masam. Gulai mega enggau tiga sudu beras ke udah ditutuk awakka muai bau lang lalu dikempuk sampai rata. Nya baru datai ba proses ngasam. Dalam proses tu ikan enggau gulai iya tadi ditepu dalam kebuk lalu disengkabung enggau selambar daun kepayang tuai. Tanchang rat ngena tali ngambika enda ulih ditama angin. Pengelama kasam nya tau diguna udah enam hari.

            Diatu aku deka ngelansa pengawa ngetin ikan. Keterubah mela, ikan ke menyana dipilih, ditisik, lalu diperesi. Nangkanka nya, proses manduk. Keterubah, ikan dipanduk kediri. Kedua, ikan nya tadi deka dipanduk begulai enggau minyak sayur, garam, gula, sos enggau perengka ke bukai dalam periuk tekap bekesuh pengagat 115 degree selsius ngagai 121 degree selsius. Taja pia, bisi mega ikan dipanduk sereta enggau gulai iya sekali, bepangai ba bansa ikan. Udah nya nepu ikan gulai ke dalam tin. Tin ke dikena mesti vakium, iya nya nadai ngundan gas. Nangkanka nya, datai ba proses steril. Pemakai dalam tin nya deka disteril ngena kesuh pengagat 115 degree selsius ngagai 121 degree selsium. Datai ba proses kepenudi, pemakai dalam tin deka disil, ngambika enda tama gas.


No comments:

Post a Comment